Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z kiełbasą i kapustą kiszoną"
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2437
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 342
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 143
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2437
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 342
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 143
Składniki
Paprykę umyj, przekrój na pół, usuń nasiona. Miąższ pokrój na kawałki. Obrane cebule posiekaj w piórka, ziemniaki pokrój na ćwiartki lub na ósemki, kiełbasę w plasterki.
W dużym rondlu rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę, paprykę i ziemniaki. Oprósz warzywa mąką, smaż jeszcze 2 minuty. Dodaj łyżkę majeranku i koncentrat, wymieszaj. Włóż odciśniętą i posiekaną kapustę.
Zalej całość 1,2 l wody, doprowadź do wrzenia. Wkrusz kostkę bulionową. Gotuj na średnim ogniu pod przy- kryciem około 30 minut. Na 10 min przed końcem wrzuć kiełbasę. Gulasz dopraw do smaku solą oraz pieprzem.Źródło: Świat kobiety