Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser świąteczny z ciasta francuskiego z jabłkiem.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 67
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 67
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Składniki
Ciasto francuskie podziel na prostokątny. Jabłka obierz pokrój w plastry i wytnij gniazda za pomocą np. zakrętki od butelki. Na każdy kwadrat połóż plaster jabłka i posyp cynamonem.
Ciasto francuskie ponacinaj wkoło jabłka i co drugi pasek zawiń do środka jabłka, w środek włóż rodzynka . Posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Wstaw do piekarnika w temperaturze 220 st. na około 15 minut.