Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser świąteczny z ciasta francuskiego z jabłkiem.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 178
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 178
Składniki
Ciasto francuskie podziel na prostokątny. Jabłka obierz pokrój w plastry i wytnij gniazda za pomocą np. zakrętki od butelki. Na każdy kwadrat połóż plaster jabłka i posyp cynamonem.
Ciasto francuskie ponacinaj wkoło jabłka i co drugi pasek zawiń do środka jabłka, w środek włóż rodzynka . Posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Wstaw do piekarnika w temperaturze 220 st. na około 15 minut.