Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska lub do pracy na lunch. Kilka składników, niewiele pracy, a smacznie. Dodanie jajka do sera sprawia, że masa serowa jest delikatniejsza i bardziej puszysta
Tarka do jarzyn, blacha do pieczenia, łyżeczka, łyżka, nóż
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4598
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418042
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4598
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418042
Składniki
Równo rozprowadzamy na szynce
Na środek kładziemy plasterek pomidora
Składamy do środka 2 przeciwległe kąty ciasta
Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy 20- 25 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Ciasto trzymamy w lodówce podczas przygotowywania wierzchu. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy jajko oraz musztardę.
Dokładnie mieszamy.
Ciasto wyjmujemy z lodówki,rozwijamy i dzielimy na 4 części.
Każdą z części polewamy sosem Sriracha.
Kładziemy na każdy kawałek plaster szynki.
Masę serową dzielimy na 4 równebiej więcej części i kładziemy na szynkę.