Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto z herbatników i kaszy mannej, bez pieczenia!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8250
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4584
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8250
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4584
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Składniki
Przygotować blachę do pieczenia, najlepiej nie za dużą, by ciasto było wyższe. Zwykłe herbatniki (bez czekolady) należy poukładać równo na dnie blachy.
Zagotować mleko z kostką margaryny, cukrem i cukrem waniliowym.
Do gotującego się mleka (na bardzo małym ogniu) powoli dodawać kaszę manną, cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje dodać kakao, ciągle mieszając!
Na wyłożone na blasze herbatniki należy wylać gorącą masę, następnie wyłożyć na górę herbatniki z czekoladą lekko uciskając (stroną czekoladową do góry).
Gorąca masa zmiękczy herbatniki i rozpuści czekoladę. Po ostygnięciu gotowe do jedzenia, chociaż lepiej smakuje lekko schłodzone w lodówce. Ciasto należy kroić wzdłuż brzegów herbatników. Smacznego!