Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pachnące, kruche, mocno maślane ciasteczka z kokosową nutą. Doskonale sprawdzą się do popołudniowej kawy lub jako słodka przekąska dla Maluchów :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44650
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182090
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 245
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44650
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182090
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 245
Składniki
Do miski dodajemy cukier, cukier waniliowy, masło oraz dwa jajka i ucieramy wszystko za pomocą miksera.
Następnie do powstałej masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe i zagniatamy ciasto. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na około 10 minut do zamrażarki.
Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy dowolne kształty za pomocą foremki (u mnie hipcie :-) ). Uformowane ciasteczka układamy na papierze do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 12 minut.
Ciasteczka przechowujemy w zamkniętym pojemniku np. puszce. Z każdym dniem stają się coraz smaczniejsze. Życzę smacznego! :)