Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3171
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 709
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 161
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3171
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 709
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 161
Składniki
Wyrobić ciasto z wszystkich składników oprócz jabłek i cynamonu. Wyrobione ciasto podzielić: 1/3 włożyć do zamrażalki resztę ciasta położyć na wysmarowanej tłuszczem i oprószoną mąka brytfanki, wyłożone ciasto posypać bułką tartą aby nie zawilgło dno.
Obrać jabłka, 5 jabłek pokroić do miski i oprószyć cynamonem , wymieszać położyć na ciasto.
Zamrożone ciasto wyjąć z zamrażarki i zetrzeć na tarce na jabłka.
3 Obrane już 3 jabłka - strugaczką do warzyw obierać i z tych wyciętych pasków formować różyczki (rolować) i układać obok siebie na startym cieście lekko wgniatając. Oprószyć lekko cynamonem
Piec 38 minut w termoobiegu na 180 stopniach.
Smacznego!