Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1490
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 50
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 48
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1490
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 50
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 48
Składniki
Wyrobić ciasto z wszystkich składników oprócz jabłek i cynamonu. Wyrobione ciasto podzielić: 1/3 włożyć do zamrażalki resztę ciasta położyć na wysmarowanej tłuszczem i oprószoną mąka brytfanki, wyłożone ciasto posypać bułką tartą aby nie zawilgło dno.
Obrać jabłka, 5 jabłek pokroić do miski i oprószyć cynamonem , wymieszać położyć na ciasto.
Zamrożone ciasto wyjąć z zamrażarki i zetrzeć na tarce na jabłka.
3 Obrane już 3 jabłka - strugaczką do warzyw obierać i z tych wyciętych pasków formować różyczki (rolować) i układać obok siebie na startym cieście lekko wgniatając. Oprószyć lekko cynamonem
Piec 38 minut w termoobiegu na 180 stopniach.
Smacznego!