Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1299
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4107
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1050
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1299
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4107
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1050
Składniki
Wyrobić ciasto z wszystkich składników oprócz jabłek i cynamonu. Wyrobione ciasto podzielić: 1/3 włożyć do zamrażalki resztę ciasta położyć na wysmarowanej tłuszczem i oprószoną mąka brytfanki, wyłożone ciasto posypać bułką tartą aby nie zawilgło dno.
Obrać jabłka, 5 jabłek pokroić do miski i oprószyć cynamonem , wymieszać położyć na ciasto.
Zamrożone ciasto wyjąć z zamrażarki i zetrzeć na tarce na jabłka.
3 Obrane już 3 jabłka - strugaczką do warzyw obierać i z tych wyciętych pasków formować różyczki (rolować) i układać obok siebie na startym cieście lekko wgniatając. Oprószyć lekko cynamonem
Piec 38 minut w termoobiegu na 180 stopniach.
Smacznego!