Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłeczne muffinki"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1154
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1154
Składniki
ok. 50 minut
Rodzynki opłukać, osuszyć. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na kawałeczki. Masę marcepanową pokroić w kosteczkę. Jajko ubić ze szczyptą soli, cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę.
Dolać śmietanę, olej oraz aromat migdałowy. W drugiej miseczce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać do niej jajka ubite z cukrem, śmietaną i olejem. Wrzucić kawałeczki jabłek, marcepan, rodzynki oraz posiekane migdały. Wymieszać łyżką.
Formę na muffinki wyłożyć papierowymi foremkami. Do każdego wgłębienia nałożyć porcję przygotowanego ciasta. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C.
Piec około 20 minut. Wystudzić. Przed podaniem muffinki udekorować plasterkami jabłek i posiekanymi migdałami.Źródło: Życie na gorąco