Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie jabłek, biszkoptów i kakaowego ciasta :)
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 777
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 482
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 559
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10209
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2334
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 777
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 482
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 559
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10209
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2334
Składniki
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Starte jabłka skropić sokiem z cytryny aby nie z ciemniały, dodać cukier puder i kisiel. Wszystkie składniki wymieszać.
Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Gdy masło mamy utarte na puch dodajemy żółtka i dalej ucieramy. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy pianę. Pianę dodajemy do masła z żółtkami, mieszamy delikatnie łyżką. Dodajemy pomału ekstrakt z wanilii i przesiane mąki, kakao, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Na dno blaszki wylewamy połowę ciasta i wygładzamy. Układamy biszkopty, na to starte jabłuszka i ponownie biszkopty a na samą górę pozostałe ciasto. Pieczemy około 50 minut w 180 C.