Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie jabłek, biszkoptów i kakaowego ciasta :)
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13485
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 609
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2826
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13485
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 609
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2826
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Starte jabłka skropić sokiem z cytryny aby nie z ciemniały, dodać cukier puder i kisiel. Wszystkie składniki wymieszać.
Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Gdy masło mamy utarte na puch dodajemy żółtka i dalej ucieramy. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy pianę. Pianę dodajemy do masła z żółtkami, mieszamy delikatnie łyżką. Dodajemy pomału ekstrakt z wanilii i przesiane mąki, kakao, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Na dno blaszki wylewamy połowę ciasta i wygładzamy. Układamy biszkopty, na to starte jabłuszka i ponownie biszkopty a na samą górę pozostałe ciasto. Pieczemy około 50 minut w 180 C.