Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne ciasto, którego miał okazję skosztować każdy miłośnik deserów. Latem, kiedy jabłek pod dostatkiem, jabłecznik jest idealną propozycją na popołudniową kawę. Zachwycone będą szczególnie dzieci, które uwielbiają takie łakocie!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13947
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1608
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15691
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6373
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13947
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1608
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15691
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6373
Składniki
Tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, jabłka obieramy i kroimy na plasterki. Napełniamy nimi tortownicę. Ucieramy jajka z cukrem, dodajemy skórkę z cytryny i przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy ciasto i dokładnie wyrabiamy. Wylewamy ciasto na jabłka i pieczemy w temperaturze 170-180 st. C, przez 50-70 minut ( w moim piekarniku to czas około 70 minut, zalezy od piekarnika trzeba to kontrolować)