Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne ciasto, którego miał okazję skosztować każdy miłośnik deserów. Latem, kiedy jabłek pod dostatkiem, jabłecznik jest idealną propozycją na popołudniową kawę. Zachwycone będą szczególnie dzieci, które uwielbiają takie łakocie!
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 32
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 361
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 917
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 32
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 361
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 917
Składniki
Tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, jabłka obieramy i kroimy na plasterki. Napełniamy nimi tortownicę. Ucieramy jajka z cukrem, dodajemy skórkę z cytryny i przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy ciasto i dokładnie wyrabiamy. Wylewamy ciasto na jabłka i pieczemy w temperaturze 170-180 st. C, przez 50-70 minut ( w moim piekarniku to czas około 70 minut, zalezy od piekarnika trzeba to kontrolować)