Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne ciasto, którego miał okazję skosztować każdy miłośnik deserów. Latem, kiedy jabłek pod dostatkiem, jabłecznik jest idealną propozycją na popołudniową kawę. Zachwycone będą szczególnie dzieci, które uwielbiają takie łakocie!
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2155
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 807
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2155
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 807
Składniki
Tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, jabłka obieramy i kroimy na plasterki. Napełniamy nimi tortownicę. Ucieramy jajka z cukrem, dodajemy skórkę z cytryny i przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy ciasto i dokładnie wyrabiamy. Wylewamy ciasto na jabłka i pieczemy w temperaturze 170-180 st. C, przez 50-70 minut ( w moim piekarniku to czas około 70 minut, zalezy od piekarnika trzeba to kontrolować)