Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję przepis na jabłecznik za którym przepadają moi panowie. Jest to prosty przepis, bardzo często gości na moim stole. Czasami dodaję do jabłek wiśnie z kompotu aby zmienić smak. Podaję przepis podstawowy.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2044
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3266
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2069
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2044
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3266
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2069
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, cukier waniliowy, sól i masło. Składniki posiekać nożem, dodać jaja, szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać wszystkie składniki oraz odcedzone rodzynki. Wyjąć ciasto z lodówki, 2/3 ciasta rozwałkować na papierze do pieczenia i przenieść na blachę. Wyłożyć przygotowane jabłka. Resztę ciasta rozwałkować, delikatnie przenieść na wyłożone jabłka. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 ͦ C, piec godzinę. Po upieczeniu posypac cukrem pudrem.