Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję przepis na jabłecznik za którym przepadają moi panowie. Jest to prosty przepis, bardzo często gości na moim stole. Czasami dodaję do jabłek wiśnie z kompotu aby zmienić smak. Podaję przepis podstawowy.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2709
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 181
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2709
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 181
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, cukier waniliowy, sól i masło. Składniki posiekać nożem, dodać jaja, szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać wszystkie składniki oraz odcedzone rodzynki. Wyjąć ciasto z lodówki, 2/3 ciasta rozwałkować na papierze do pieczenia i przenieść na blachę. Wyłożyć przygotowane jabłka. Resztę ciasta rozwałkować, delikatnie przenieść na wyłożone jabłka. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 ͦ C, piec godzinę. Po upieczeniu posypac cukrem pudrem.