Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki i smaczny placek do herbatki.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 541
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16809
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 563
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 541
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16809
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 563
Składniki
Wykonanie: Mąkę usiekać z proszkiem do pieczenia, żółtkami, margaryną, smalcem i cukrem. Wcześniej jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Ciasto dobrze zlepić a 1/3 zamrozić na kruszonkę. Tortownicę wysmarować tłuszczem , posypać wiórkami i wyłożyć rozwałkowanym ciastem. Następnie nałożyć jabłka i ubitą pianę z białek z dodatkiem kisielu. Na różową pianę zetrzeć wcześniej zamrożone ciasto i piec w temperaturze 180 minut około 40 minut.