Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki i smaczny placek do herbatki.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 36
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5349
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 401
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 81
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 36
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5349
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 401
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 81
Składniki
Wykonanie: Mąkę usiekać z proszkiem do pieczenia, żółtkami, margaryną, smalcem i cukrem. Wcześniej jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Ciasto dobrze zlepić a 1/3 zamrozić na kruszonkę. Tortownicę wysmarować tłuszczem , posypać wiórkami i wyłożyć rozwałkowanym ciastem. Następnie nałożyć jabłka i ubitą pianę z białek z dodatkiem kisielu. Na różową pianę zetrzeć wcześniej zamrożone ciasto i piec w temperaturze 180 minut około 40 minut.