Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza, ale rownie pyszna wersja jabłecznika
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1627
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1627
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
Z podanych skladnikow zagniesc ciasto, im mniej wyrabimy tym lepiej. Ciasto odstawic do lodowki n ok 1h.
W tym czasie przygotowac jabłka: zetrzec je na tarce o grubych oczkach razem ze skorka, nastepnie dodac cynamon i sucha galaretke, dokładnie wymieszac.
Z ciasta odlozyc 1/3, reszte rozwalkowac i wylozyc na blache (standardowa, prostokatna) , nastepnie posypac ciasto kasza manna i wylozyc jabłka. Na wierzch mozna zetrzec reszte ciasta, porobic z niego wzorki lub po prostu poskubac. U mnie zrobilismy ''''kratke''''.
piec ok 45min w temp 185 c.