Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny ....do kawki i pogaduszek z koleżankami;)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1515
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231912
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5032
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1515
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231912
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5032
Składniki
Jabłka obrać,pokroić w ćwiartki,następnie w półksiężyce i skropić cytryną aby nie zczerniały.Piekarnik nagrzać do 190st C.
Mąki przesiać.Do mąki dodać sól,cukier waniliowy,oraz proszek do pieczenia.Miękkie masło utrzeć z połową szklanki cukru kryształu i żółtkami.Mleko wymieszać z rumem i dodawać do masy na przemian z przesianymi mąkami.Ubijać na jednolitą masę.Na konec dodać białka ubite na sztywno,delikatnie wymieszać łyżką.
Pozostały cukier wymieszać z cynamonem.Połowę ciasta wylać do tortownicy ,ułożyć jabłuszka pokrojone w półksiężce,następnie posypać jabłka cukrem wymieszanym z cynamonem.Wylać na jabłka drugą połowę ciasta.Piec około 50 min.