Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny ....do kawki i pogaduszek z koleżankami;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3131
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 262
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 126
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3131
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 262
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 126
Składniki
Jabłka obrać,pokroić w ćwiartki,następnie w półksiężyce i skropić cytryną aby nie zczerniały.Piekarnik nagrzać do 190st C.
Mąki przesiać.Do mąki dodać sól,cukier waniliowy,oraz proszek do pieczenia.Miękkie masło utrzeć z połową szklanki cukru kryształu i żółtkami.Mleko wymieszać z rumem i dodawać do masy na przemian z przesianymi mąkami.Ubijać na jednolitą masę.Na konec dodać białka ubite na sztywno,delikatnie wymieszać łyżką.
Pozostały cukier wymieszać z cynamonem.Połowę ciasta wylać do tortownicy ,ułożyć jabłuszka pokrojone w półksiężce,następnie posypać jabłka cukrem wymieszanym z cynamonem.Wylać na jabłka drugą połowę ciasta.Piec około 50 min.