Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy jabłecznik z mąki razowej....pyszny
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1478
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231862
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5012
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1478
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231862
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5012
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia,razem z margaryną,cukrem,mlekiem i szczyptą soli zagnieść na gladką masę.Pod przykryciem pozostawić na 1 godz w lodówce.
Nagrzać piekarnik do temp 200 st C.Natłuścić blachę do pieczenia ciasta.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce i wymieszać ze zmielonymi orzechami,rodzynkami,cynamonem,oraz z sokiem i otartą skórką z cytryny.
Rozwałkować 3/4ciasta,wyłożyć nim blachę,na cieście równomiernie rozłożyć masę jabłeczną.Resztę ciasta rozwałkować,pokroić na paski,ułożyć z nich ukośną kratkę na nadzieniu jabłecznym. Kratkę posmarować rozbełtanym żółtkiem.
Jabłecznik piec 40 mini ostudzić.Konfiturę morelową przetrzeć przez sito,podgrzać.Ciepłą polewą posmarować kratkę ciasta.Utrzeć puder z cytryną i polukrować kratkę