Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy jabłecznik z mąki razowej....pyszny
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5382
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47834
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165700
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5382
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47834
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165700
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia,razem z margaryną,cukrem,mlekiem i szczyptą soli zagnieść na gladką masę.Pod przykryciem pozostawić na 1 godz w lodówce.
Nagrzać piekarnik do temp 200 st C.Natłuścić blachę do pieczenia ciasta.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce i wymieszać ze zmielonymi orzechami,rodzynkami,cynamonem,oraz z sokiem i otartą skórką z cytryny.
Rozwałkować 3/4ciasta,wyłożyć nim blachę,na cieście równomiernie rozłożyć masę jabłeczną.Resztę ciasta rozwałkować,pokroić na paski,ułożyć z nich ukośną kratkę na nadzieniu jabłecznym. Kratkę posmarować rozbełtanym żółtkiem.
Jabłecznik piec 40 mini ostudzić.Konfiturę morelową przetrzeć przez sito,podgrzać.Ciepłą polewą posmarować kratkę ciasta.Utrzeć puder z cytryną i polukrować kratkę