Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tym cieście powiedziała mi koleżanka w pracy, byłam zdziwiona że z tak małej ilości składników może powstać takie pyszne ciasto, wypróbowałam i okazało się że było warto. Jabłecznik jest bardzo pyszny a skórka obłędnie chrupiąca.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 881
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1707
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4081
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 132
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 881
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1707
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4081
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 132
Składniki
Mąkę, cukier i kaszę mannę mieszamy razem w misce. Mieszankę dzielimy na trzy części. Jedną część przygotowanej mieszanki wysypujemy na blachę o wymiarach 22 x 26 cm, wysmarowanej masłem i osypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia.
Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Połowę jabłek wykładamy na mieszankę ciasta i posypujemy łyżeczką cynamonu. Na jabłka wysypujemy drugą część mieszanki i wykładamy pozostałe jabłka, posypując cynamonem.
Na wierzch dajemy ostatnią część mieszanki i układamy cienko pokrojone masło lub starte na tarce, tak aby pokryło całą powierzchnię.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Jabłecznik jest pyszny na ciepło jak i również na następny dzień.