Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to ciasto jest dosłownie wszędzie! Nie mogłam się oprzeć, żeby go nie wypróbować. Ciasto wyszło całkiem dobre, jest cienkie ciasto i duży kawałek jabłka który moja mała córeczka z chęcią wyjadała ;) lecz nie jest to jakieś wykwintne ciasto które będzie pasowało np na wesele :) Mimo to polecam to ciasto, nadaje się na podwieczorek lub do porannej kawki.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i cukier puder mieszamy w misce. Dodajemy jajko, masło i serek waniliowy i wyrabiamy na jednolitą masę. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części. Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce kładziemy rozwałkowaną pierwszą połowę ciasta. Na nim układamy obok siebie obrane i wydrążone z nasion połówki jabłek wgłębieniem do dołu. Całość przykrywamy rozwałkowaną drugą połową ciasta. Pieczemy ok. 40 min w 180 st. Upieczone i wystudzone ciasto polewamy lukrem. Smacznego!