Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polecam do kawusi lub lodów :-)
To jedno z pyszniejszych posiłków jakie miałam przyjemność ostatnio zjeść. No...
Odsłon: 62
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 63
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 4604
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 269
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 78
To jedno z pyszniejszych posiłków jakie miałam przyjemność ostatnio zjeść. No...
Odsłon: 62
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 63
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 4604
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 269
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 78
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnice, dodać cukier i margarynę i posiekać wszystko razem nożem. Następnie dodajemy żółtka, cukier waniliowy i śmietanę i zagniatamy szybko ciasto, owijamy folią i wstawiamy na ok 30 minut do lodówki. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Do garnka wlać 2 łyżki wody, wrzucić jabłka, dodać cukier, namoczone rodzynki, posiekane orzechy i cynamon, gotować parę minut mieszając i zestawić z ognia, lekko przestudzić. Wyjąć ciasto z lodówki, odkroić 1/4, resztą wyłożyć blachę dużą na ciasto wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową z bakaliami i na wierzchu ułożyć paski z pozostałego ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180stC i piec ok 50 minut.