Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, tanie i banalnie proste
To najprostsze czekoladowe babeczki na świecie. Mimo iż są proste i szybkie w...
Odsłon: 53
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na...
Odsłon: 112
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 157
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 475
W tej przekąsce wszystko chrupie! I o to właśnie chodzi. Ugotowana na parze d...
Odsłon: 619
To najprostsze czekoladowe babeczki na świecie. Mimo iż są proste i szybkie w...
Odsłon: 53
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na...
Odsłon: 112
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 157
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 475
W tej przekąsce wszystko chrupie! I o to właśnie chodzi. Ugotowana na parze d...
Odsłon: 619
Składniki
z jabłek przygotować marmoladę na patelni ale wystarczy by jabłka lekko się rozpadły
mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, margaryna i żółtka należy razem wymieszać
dodać śmietanę i zagnieść ciasto
wyłożyć na dużą posmarowaną i posypaną bułką tartą blachę
ciasto delikatnie posypać bułką tartą jeśli nasze jabłka są soczyste
przygotowujemy krem : białka ubijamy na sztywną pianę i powolutku dosypujemy cukier
powstałym kremem smarujemy jabłka
pieczemy 45-50 minut
temperatura piekarnika między 175 a 180 stopni