Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z budyniem i jabłkami. Ciasto kolorowe z kruszonką. Jabłecznik bardzo pyszny.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 539
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 70
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 446
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3780
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 539
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 70
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 446
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3780
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem, potem dodać po jajku. Przesiać mąkę z proszkiem i rękoma rozkruszyć na posypkę. Podzielić na połowę. Jedną odłożyć ,drugą zagnieść i wylepić blaszkę(30x40) wyłożoną papierem do pieczenia. Podpiec na zloty kolor w 200*ok.10-15 min.
Budynie rozmieszać ze szklanką mleka i ugotować w 1 l.mleka. Przestudzić od czasu do czasu mieszając. Wyłożyć kupkami,na podpieczony placek.
Jabłka podsmażyć z cukrem i cynamonem ok.10 min. Odsączyć na sitku.Albo surowe, odgnieść i rozsypać na budyniu.
Na górę rozsypać kruszonkę.
Piec ok.60 min. w 175*.Po upieczeniu i przestudzeniu, posypać cukrem pudrem.