Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 924
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 146
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2604
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13325
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2619
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 924
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 146
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2604
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13325
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2619
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicę dodać cukier,proszek do pieczenia,margarynę wszystko razem posiekać nożem następnie dodać żółtka i śmietanę i zagnieść kruche ciasto,podzielić na 2 części jedną wyłożyć na spód brytfanki na to poukładać jabłka które wcześniej obieramy wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki.Budyń gotujemy w litrze mleka według przepisu na opakowaniu i wylewamy na jabłka a następnie drugą część rozwałkowanego ciasta pieczemy ok. godziny w 175 stopniach.Upieczone i wystudzone polewamy polewą czekoladową albo posypujemy cukrem pudrem.Życzę smacznego.