Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 471
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 188
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 471
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 188
Składniki
Zagniatamy ciasto kruche,dzielimy na 2 równe części i wkładamy do lodówki
Jabłka obieramy i trzemy na grubych oczkach,dodajemy cynamon,cukier wg uznania
Budyń gotujemy na litrze mleka z 5 łyżkami cukru
Ciasto wałkujemy na wielkość blachy na ciasto wykładamy jabłka (jak mają za dużo soku to lekko odciskamy)potem jeszcze ciepły budyń a na koniec przykrywamy wszystko drugim plackiem.Pieczemy przez pierwsze 5 minut w temp.210 st góra dół a potem w200 st na złoty kolor ok.45 min