Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka w cieście bardzo szybkie w przygotowaniu ,bardzo pyszny deser po obiedzie,słodkie co nieco do kawusi.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 706
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 206
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1388
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 706
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 206
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1388
Składniki
Jabłka obrać i wydrążyć z nich środki ,pokroić na plastry o grubości (1 cm-2 cm )według uznania Do jogurtu dodajemy jajka,cukier ,sól ,sodę, cukier waniliowy ,mąkę Ciasto, wyrabiamy kopystką lub łyżką (mikser nie bardzo się nadaje ciasto jest gęste. Plastry jabłek zanurzamy w cieście ,smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron (sprawdzić patyczkiem czy są już upieczone). Posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem lub samym cukrem pudrem . Smacznego!!!