Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka w cieście bardzo szybkie w przygotowaniu ,bardzo pyszny deser po obiedzie,słodkie co nieco do kawusi.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666265
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 91
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 532
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5738
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 978
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666265
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 91
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 532
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5738
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 978
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Składniki
Jabłka obrać i wydrążyć z nich środki ,pokroić na plastry o grubości (1 cm-2 cm )według uznania Do jogurtu dodajemy jajka,cukier ,sól ,sodę, cukier waniliowy ,mąkę Ciasto, wyrabiamy kopystką lub łyżką (mikser nie bardzo się nadaje ciasto jest gęste. Plastry jabłek zanurzamy w cieście ,smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron (sprawdzić patyczkiem czy są już upieczone). Posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem lub samym cukrem pudrem . Smacznego!!!