Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z serii moich ulubionych- wymieszaj i upiec.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 517
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2703
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 517
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2703
Składniki
Wykonanie: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę i połączyć z żółtkami. Następnie wsypać mąkę, mak, sodę oczyszczoną, wlać olej i starannie wymieszać składniki. Na koniec wrzucić pokrojone w kostkę jabłka, wymieszać ponownie. Ciasto przelać do przygotowanej formy i włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 45 minut.