Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z serii moich ulubionych- wymieszaj i upiec.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40651
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1048
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3375
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40651
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1048
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3375
Składniki
Wykonanie: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę i połączyć z żółtkami. Następnie wsypać mąkę, mak, sodę oczyszczoną, wlać olej i starannie wymieszać składniki. Na koniec wrzucić pokrojone w kostkę jabłka, wymieszać ponownie. Ciasto przelać do przygotowanej formy i włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 45 minut.