Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki i smaczny deser , który posmakuje jak małym tak i dużym łasuchom. Polecam
ręcznik papierowy, naczynie wyższe, trzepaczka kuchenna lub mikser, patelnia, łyżka,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 98
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 98
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Składniki
Mąkę przesiać do wyższego naczynia , dodać cynamon, cukier, sól oraz wbić jajka dokładnie wymieszać, na koniec cały czas mieszając wlać stopniowo piwo. Jabłka obrać , usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Pokrojone jabłka wmieszać do masy piwnej. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju , nakładać porcje masy i smażyć placuszki na złoty kolor z każdej strony. Odsączyć na ręczniku papierowym . Podawać oprószone z cukrem pudrem lub z ulubionym dżemem, powidłami albo śmietaną. Ja placuszki podałam polane syropem klonowym. Smacznego
Przygotowanie ciasta.
Dodanie do ciasta pokrojonych jabłek.
Smażenie.
Jabłka w cieście piwnym gotowe do podania.