Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jabłka w cieście półfrancuskim. Jabłka idealnie łączą się z cynamonem.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2653
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4612
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102182
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6531
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2653
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4612
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102182
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6531
Składniki
1. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z mąką. Dodajemy śmietanę i jajko. Zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulę i wkładamy na około godzinę do lodówki. 2. Jabłka przekrawamy na pół, wydrążamy środek i obieramy. 3. Ciasto wałkujemy i za pomocą noża wycinamy kwadraty. Na środek ciasta kładziemy połówkę jabłka. Posypujemy cynamonem i cukrem. Rogi ciasta ze sobą sklejamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Pieczemy w temperaturze 190 stopni do zrumienienia przez około 20-25 minut. Upieczone odkładamy do ostygnięcia. 5. Gotowe!