Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłek w tym roku mam pod dostatkiem,trzeba je zjadać .Placuszki wyszły bardzo smaczne,pulchne i chrupiące , na obiad lub na deser:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10902
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6255
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13198
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4943
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10902
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6255
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13198
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4943
Składniki
Ciasto na placuszki zblendować.Ma być dość gęstej konsystencji,by nie rozlewało się na patelni. Jabłka obrać,pokroić na centymetrowekrążki .Wybrać ze środka gniazda nasienne. Masło rozgrzać na patelni,obtoczyć w cieście krążki jabłek ,kłaść na gorący tłuszcz i usmażyć z dwóch stron. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu,posypać cukrem pudrem. Smacznego życzę!