Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłek w tym roku mam pod dostatkiem,trzeba je zjadać .Placuszki wyszły bardzo smaczne,pulchne i chrupiące , na obiad lub na deser:)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23693
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 177
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 377
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 535
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23693
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 177
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 377
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 535
Składniki
Ciasto na placuszki zblendować.Ma być dość gęstej konsystencji,by nie rozlewało się na patelni. Jabłka obrać,pokroić na centymetrowekrążki .Wybrać ze środka gniazda nasienne. Masło rozgrzać na patelni,obtoczyć w cieście krążki jabłek ,kłaść na gorący tłuszcz i usmażyć z dwóch stron. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu,posypać cukrem pudrem. Smacznego życzę!