Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłek w tym roku mam pod dostatkiem,trzeba je zjadać .Placuszki wyszły bardzo smaczne,pulchne i chrupiące , na obiad lub na deser:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11880
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16173
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5144
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11880
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16173
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5144
Składniki
Ciasto na placuszki zblendować.Ma być dość gęstej konsystencji,by nie rozlewało się na patelni. Jabłka obrać,pokroić na centymetrowekrążki .Wybrać ze środka gniazda nasienne. Masło rozgrzać na patelni,obtoczyć w cieście krążki jabłek ,kłaść na gorący tłuszcz i usmażyć z dwóch stron. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu,posypać cukrem pudrem. Smacznego życzę!