Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka namiastka szarlotki ze zdrową kruszonką z mąki żytniej razowej,pachnąca cynamonem:)
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 50
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 239
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 253
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 50
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 239
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 253
Składniki
Rodzynki umyć,zalać gorącą wodą i odstawić do napęcznienia.
Wymieszać płatki z 1/4 szklanki mąki i cukru oraz dodać łyżkę cynamonu.Posiekać składniki z masłem i zagnieść ciasto(może się kruszyć)
Jabłka umyć,obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki.Pokropić sokiem z cytryny i oprószyć pozostałą mąką (1/4 szkl) wymieszaną z resztą cukru i cynamonu.
Jabłka wyłożyć równomiernie w naczyniu żaroodpornym,posypać rodzynkami,skropić wodą w której się moczyły i posypać kruszonką z ciasta.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec ok 20-30 min