Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty deserek, idealny na imprezę, dla niespodziewanych gości lub gdy masz ochotę na coś słodkiego.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21642
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21642
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Jabłka obierz, pokrój w plastry i za pomocą zakrętki od butelki wytnij gniazda nasienne. Ciasto pokrój na kwadraty, tak żeby ciasto wystawało po kilka cm za jabłko , posyp cynamonem i ułóż po plasterku jabłka. Potnij ciasto na paski, a następnie zawiń ciasto do środka jabłka, w środek włóż rodzynka.
Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem. Piec w temperaturze 200 st. około 15 minut na złoty kolor.