Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłkowa tarta z twarogową kołderką"
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 62
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2091
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 29
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 34
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 62
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2091
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 29
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 34
Składniki
Spód: do miseczki wsyp obie mąki, cukier, proszek i sodę. Do drugiej miseczki wlej: mleko, jogurt i oliwę. Wbij jajko. Roztrzep widelcem. Dodaj sypkie . Wymieszaj mikserem. Ciasto przelej do formy wyłożonej pergaminem. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Wystudź.
Obłożenie: twaróg utrzyj z cukrem i jogurtem. Dodaj startą białą czekoladę. Rozsmaruj na razowym spodzie. Jabłka umyj, osusz, obierz skórkę z cienką warstwą miąższu. Skórki zwiń w różyczki. Skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniały.
Przygotowane różyczki wciśnij w krem. Dodatkowo możesz posmarować je podgrzaną i przetartą konfiturą. Dzięki temu dłużej zachowają świeży wygląd.Źródło: Naj