Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska z ciasta francuskiego. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty. Jabłkowie ślimaczki z orzechami możesz zaserwować bliskim także na śniadanie. Jeśli chcesz, aby były mniej kaloryczne, zamień cukier kokosowy na ulubiony słodzik.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19299
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13062
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232163
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19299
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13062
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232163
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Cukier zmieszaj wraz z cynamonem. Orzechy pokrój na mniejsze części.
Jabłka zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jeśli są bardzo soczyste, odciśnij z nadmiaru soku i przełóż do miski. Dodaj 2 łyżki mieszanki cukru i cynamonu, roztopione masło i orzechy.
Arkusz ciasta francuskiego rozwiń i wyłóż na jego powierzchnię masę z jabłek i orzechów. Zwiń w ciasny rulon i pokrój na 15 równych części.
Kawałki ciasta ułóż w odstępach na blaszce z papierem do pieczenia. Piecz w 200 stopniach Celsjusza przez około 30 minut.