Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska z ciasta francuskiego. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty. Jabłkowie ślimaczki z orzechami możesz zaserwować bliskim także na śniadanie. Jeśli chcesz, aby były mniej kaloryczne, zamień cukier kokosowy na ulubiony słodzik.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Cukier zmieszaj wraz z cynamonem. Orzechy pokrój na mniejsze części.
Jabłka zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jeśli są bardzo soczyste, odciśnij z nadmiaru soku i przełóż do miski. Dodaj 2 łyżki mieszanki cukru i cynamonu, roztopione masło i orzechy.
Arkusz ciasta francuskiego rozwiń i wyłóż na jego powierzchnię masę z jabłek i orzechów. Zwiń w ciasny rulon i pokrój na 15 równych części.
Kawałki ciasta ułóż w odstępach na blaszce z papierem do pieczenia. Piecz w 200 stopniach Celsjusza przez około 30 minut.