Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska z ciasta francuskiego. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty. Jabłkowie ślimaczki z orzechami możesz zaserwować bliskim także na śniadanie. Jeśli chcesz, aby były mniej kaloryczne, zamień cukier kokosowy na ulubiony słodzik.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 171
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22397
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 201
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 171
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22397
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 201
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Cukier zmieszaj wraz z cynamonem. Orzechy pokrój na mniejsze części.
Jabłka zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jeśli są bardzo soczyste, odciśnij z nadmiaru soku i przełóż do miski. Dodaj 2 łyżki mieszanki cukru i cynamonu, roztopione masło i orzechy.
Arkusz ciasta francuskiego rozwiń i wyłóż na jego powierzchnię masę z jabłek i orzechów. Zwiń w ciasny rulon i pokrój na 15 równych części.
Kawałki ciasta ułóż w odstępach na blaszce z papierem do pieczenia. Piecz w 200 stopniach Celsjusza przez około 30 minut.