Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jabłkowo-imbirowy drożdżowiec"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13893
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15549
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13893
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15549
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Składniki
40 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji 2,40 zł • Przepis na 5 porcji.
Drożdże rozrabiam z mlekiem. Do mąki dodaję cukier puder, jajka, szczyptę soli, wlewam rozpuszczone masło i drożdże. Zagniatam ciasto. Chłodzę przez 1 godz.
Mieszam wszystkie masy serowej. Jabłka obieram, kroję w talarki, dodaję imbir, brązowy cu- kier, przyprawę i mieszam.
Ciasto wałkuję, smaruję masą serową, zwijam w roladę i kroję na 16 plastrów. Układam je w natłuszczonej formie wysypanej kaszą. Wciskam talarki z jabłek i piekę 40 minut w 180°C. Chłodne ciasto posypuję pudrem.Źródło: Kobieta i życie