Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nawet jeśli nie jesteś mistrzem parkietu, z tym przepisem na Jabłkowy taniec, zostaniesz mistrzem pysznego deseru! Ten placek z jabłkami jest idealny, gdy masz ochotę coś słodkiego. Wystarczy, że sięgniesz po kilka prostych składników, które na pewno masz u siebie w kuchni.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Jabłka i gruszki obierz, pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce. Po czym skrop sokiem z cytryny, posyp cynamonem, wymieszaj i odstaw.
Przygotuj blaszkę (ok. 24 × 24 cm) i wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóż do niej ciasto i wyrównaj. Na wierzch ułóż odsączone owoce i piecz w temperaturze 175°C przez około 45 minut. Jabłkowy taniec możesz podawać samodzielnie lub posypany cukrem pudrem.
Przejdź do przygotowania ciasta. Oddziel białka od żółtek. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę, utrwalając połową porcji cukru. Gdy cukier się rozpuści, dodaj jogurt, olej oraz wanilię, a na końcu przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce ubij białka na sztywną pianę, dodaj resztę cukru. Piana powinna być lśniąca i nie wypadać z miski po odwróceniu. Dodaj pianę do masy i delikatnie wymieszaj.