Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek z tegorocznych jabłek.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4361
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11846
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6758
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5578
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4361
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11846
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6758
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5578
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę wymieszać utartym zimnym masłem i smalcem, dodać resztę składników i wymieszać wolne ciasto. Gotowe ciasto podzielić na 5 równych części , rozwałkować i upiec każdy z osobna w temperaturze 200 stopni na złoty kolor.
Wykonanie nadzienia: Jabłka obrać, zetrzeć, włożyć do rondelka i smażyć z dodatkiem cukru 20 minut (w razie potrzeby podlać wodą).Następnie wsypać galaretki, dokładnie wymieszać i ciepłą marmoladka przekładać placki.
Składanie placka: Placek-jabłka-placek-jabłka-placek-jabłka- placek i na wierzch czwartego placka posmarować resztą marmoladki jabłkowej. Piaty kawałek ciasta pokruszyć i oblepić boki i wierzch ciasta. SMACZNEGO.