Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek z tegorocznych jabłek.
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 63
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 241
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 604
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 242
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2435
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 63
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 241
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 604
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 242
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2435
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę wymieszać utartym zimnym masłem i smalcem, dodać resztę składników i wymieszać wolne ciasto. Gotowe ciasto podzielić na 5 równych części , rozwałkować i upiec każdy z osobna w temperaturze 200 stopni na złoty kolor.
Wykonanie nadzienia: Jabłka obrać, zetrzeć, włożyć do rondelka i smażyć z dodatkiem cukru 20 minut (w razie potrzeby podlać wodą).Następnie wsypać galaretki, dokładnie wymieszać i ciepłą marmoladka przekładać placki.
Składanie placka: Placek-jabłka-placek-jabłka-placek-jabłka- placek i na wierzch czwartego placka posmarować resztą marmoladki jabłkowej. Piaty kawałek ciasta pokruszyć i oblepić boki i wierzch ciasta. SMACZNEGO.