Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, pożywny a zarazem delikatny deser z jagodami to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
Jagody zasypać cukrem i rozgnieść widelcem niezbyt dokładnie. Schłodzoną śmietanę ubić z łyżką cukru pudru i ekstraktem z wanilii na sztywno.
1/2 śmietany wymieszać niedbale z 1/2 jagód. Na dno szklanek wsypać pokruszone bezy. Dodać rozgniecione jagody, jagody ze śmietaną oraz samą śmietanę. Warstwy układać aż do wyczerpania składników. Udekorować borówkami lub jagodami. Podawać od razu po przygotowaniu.