Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, pożywny a zarazem delikatny deser z jagodami to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Jagody zasypać cukrem i rozgnieść widelcem niezbyt dokładnie. Schłodzoną śmietanę ubić z łyżką cukru pudru i ekstraktem z wanilii na sztywno.
1/2 śmietany wymieszać niedbale z 1/2 jagód. Na dno szklanek wsypać pokruszone bezy. Dodać rozgniecione jagody, jagody ze śmietaną oraz samą śmietanę. Warstwy układać aż do wyczerpania składników. Udekorować borówkami lub jagodami. Podawać od razu po przygotowaniu.