Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moje pierwsze samodzielnie zrobione bułeczki, powiem szczerze, że były pyszne
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 211
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34095
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 503
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2989
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 211
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34095
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 503
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2989
Składniki
1. do miski wspypać mąkę, zrobić dołek, wkruszyć drożdże, dodać łyżkę cukru i wymieszać z kilkoma łyżkami letniego mleka, odstawić w ciepłe miejsce, żeby drodze zaczęły rosnąć, 2. jak zaczyn zacznie rosnąć, dodać resztę cukru, olej, sól, mozna dodać aromat waniliowy, wlać szklankę letniego mleka i wyrabiac ciasto, jesli będzie za twarde należy dolać wiecej mleka, wyrabiać aż ciasto bedzie odchodzić od ręki, posypać maką, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (można miskę postawić na garnku z gorącą wodą), 3. jagody umyć, odstawić do wyschnięcia, posypac cukrem, 4. jak ciasto wyrosnie, odrywać po kawałku, nakładać jagody, zlepiać bułeczki, układać na blasze wyłozonej papierem do pieczenia, (miejscem zlepienia układać do góry), 5. na kruszonke wymieszać mąkę, cukier i masło, bułeczki smarować jajkiem, posypać kruszonką, 6. wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st, piec ok 25 min, aż bułeczki będą rumiane, mnie z tych proporcji wyszło 20 srednich bułeczek, zamiast jagód można nałożyć innych owoców, smacznego