Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mając czasu na szperanie w internecie i szukanie przepisu na jagodzianki, wykorzystałam przepis ze swojego poprzednio prezentowanego ciasta: https://smaker.pl/przepis-ciasto-drozdzowe-z-oliwa,106812.html A że mamy już sezon owocowy i zebrane jagody nie mogą długo czekać, powstało TO.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 634
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2036
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4025
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3967
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 634
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2036
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4025
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3967
Składniki
Przygotowanie ciasta - jak w przepisie: https://smaker.pl/przepis-ciasto-drozdzowe-z-oliwa,106812.html Po wymieszaniu wszystkich składników odstawiamy ciasto aby wyrosło. Dodałam olejek waniliowy i pomarańczowy dla pobudzenia smaku. Jagody - około pół litra, wymieszałam z kilkoma łyżkami cukru pudru. W kulkach z ciasta robiłam wgłębiania i wkładałam jagody. Odstawiłam do wyrośnięcia. Przed wstawieniem do pieca - posmarowałam bułeczki roztrzepanym jajkiem.
Z przepisu wyszło mi 15 sporych bułek. Chcąc robić malutkie jagodzianki, wyjdzie około 30 szt. Piekłam w piekarniku na 180 stopni, góra dół, regulując po chwili dół - skupiłam się na górze. Całość piekłam około 40 minut.