Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajka na cieście francuskim"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1474
Polecam.
Odsłon: 256
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 68
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1474
Polecam.
Odsłon: 256
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 68
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Składniki
Szynkę kroję w drobną kostkę, szczypiorek siekam, ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach.
Ciasto francuskie dzielę na małe prostokaty i wykładam nimi zagłębienia formy (po nasmarowaniu ich tłuszczem). Na każdy prostokąt kładę szynkę i trochę szczypiorku. Na to wbijam całe jajko, doprawiam solą i pieprzem.
Posypuję serem i piekę 25 min w piekarniku w temp. 200°C. Gotowe dekoruję resztą szczypiorku.
50 min, porcja 210 kcal, koszt porcji ok. 2 zł, przepis na 8 porcji.Źródło: Kobieta i życie