Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarzynka z duszonej marchewki"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 23
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 53
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 46
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 903
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 200
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 23
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 53
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 46
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 903
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 200
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Marchewki obierz, oczyść, umyj. Pokrój w drobną kostką. Włóż do rondelka, dodaj cebulę, zalej litrem wody, dodaj liście laurowe i kostkę rosołową, gotuj około 40 minut do miękkości.
Mąkę ziemniaczaną rozrób z pół szklanki wody. Dodaj do marchewki, wymieszaj, zagotuj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji, 8 cena za porcję, 0,40 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie