Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jeżynowa szarlotka"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji 1 zł
Ciasto: Na stolnicę przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładamy pozostałe ciasta i szybko zagniatamy. Na godzinę wstawiamy do lodówki, po czym wyklejamy ciastem dno natłuszczonej blaszki 24 x 36 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i delikatnie posypujemy kaszą. Na kaszę wykładamy konfiturę z jeżyn.
Kruszonka: Do miski wsypujemy mąkę, kokos i cukier trzcinowy. Dodajemy posiekany tłuszcz. Rozcieramy rękami tak długo, aż powstaną grudki.
Ciasto posypujemy kruszonką. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 190oC.
Wartość odżywcza 1 porcji 179 kcal Białko 2,5 g/Tłuszcz 8 g/Węglowodany 33 gŹródło: Rewia