Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jogurtowe ciasto z owocami i bezą"
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 110
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 140
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 277
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 44
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 110
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 140
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 277
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 44
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Składniki
Białka ubijaj, dodając po łyżce cukru. Dodaj mąkę, ocet winny, wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, łyżką kładź małe bezy, piecz 10 minut w temp.160°C i godzinę w temp. 140°C.
Owoce umyj, wydryluj. W misce wymieszaj olej, cukier, jajko, sok i skórkę z cytryny. Dodaj jogurt, mąkę i sodę, wymieszaj. Ciasto wyłóż na blachę, na wierzchu ułóż owoce i bezy. Piecz 50 minut w 180°C.
Czas: 2 godziny.Źródło: Dobry Tydzień