Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jogurtowe ciasto z owocami i bezą"
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 241
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 241
Składniki
Białka ubijaj, dodając po łyżce cukru. Dodaj mąkę, ocet winny, wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, łyżką kładź małe bezy, piecz 10 minut w temp.160°C i godzinę w temp. 140°C.
Owoce umyj, wydryluj. W misce wymieszaj olej, cukier, jajko, sok i skórkę z cytryny. Dodaj jogurt, mąkę i sodę, wymieszaj. Ciasto wyłóż na blachę, na wierzchu ułóż owoce i bezy. Piecz 50 minut w 180°C.
Czas: 2 godziny.Źródło: Dobry Tydzień