Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowe ciasto z truskawkami i kruszonką
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 135
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 276
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 8366
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 135
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 276
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 8366
Składniki
Na początek przygotować kruszonkę. Do miski przełożyć wszystkie składniki: zimne masło, cukier oraz mąkę. Wszystko razem rozcierać przez palce do momentu powstania kruszonki. Następnie schłodzić w lodówce 30 minut. Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt, olej oraz cukier. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników. Następnie przesiewamy partiami mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Wszystko razem wymieszać łyżką lub trzepaczką. Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia( 32x22 cm). Na wierzch ułożyć połówki truskawek. Na koniec posypać kruszonką. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy do tzw. suchego patyczka ok. 40 minut. Smacznego!