Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowe ciasto ze śliwkami i cynamonową kruszonką
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 780
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki, bo o nich mowa, najlepiej smaku...
Odsłon: 86
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 872
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 375
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 2126
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 780
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki, bo o nich mowa, najlepiej smaku...
Odsłon: 86
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 872
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 375
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 2126
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz sodą. W osobnej misce mieszamy cukier z jajkami, jogurtem oraz olejem. Do miski z suchymi składnikami wlać mokre i krótko wymieszać łyżką. Tylko do połączenia się składników. Tortownicę o wymiarach 24 cm wyłożyłam papierem do pieczenia i przelałam masę na ciasto. Następnie ułożyłam śliwki przekrojone na pół i wypestkowane. Na koniec posypałam kruszonką. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 i pieczemy do tzw. suchego patyczka ok 45 minut. Smacznego!