Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kakaowy biszkopt z kremem"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1060
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1060
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Składniki
Czas przygotowania 120 minut. Cena porcji ok. 1,50 zł.
Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy ze 125 g cukru na pianę. Stopniowo dodajemy żółtka, delikatnie mieszamy. Następnie łączymy z różnymi rodzajami mąki, proszkiem do pieczenia i kakao. Pieczemy na prostokątnej blasze wyłożonej pergaminem 15 minut w 200oC.
Żurawinę namaczamy w soku, aby dobrze napęczniała, a następnie zagotowujemy z 95 g cukru. 3 łyżki żelatyny rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy do owoców. Odstawiamy, aby masa zgęstniała.
Śmietankę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i łączymy z bitą śmietaną, delikatnie mieszamy. Rozpuszczamy żelatynę w ciepłej wodzie, studzimy i dodajemy do serowo-śmietanowej masy, mieszamy.
Na ostudzony biszkopt wykładamy tężejącą galaretkę z owocami, a na nią masę serowo-śmietanową. Dekorujemy żurawiną. Ciasto wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Wartość odżywcza porcji 260 kcal Białko 4 g/Tłuszcz 17 g/Węglowodany 23 g.Źródło: Rewia