Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karaibski tort na zimno"
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 105
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 64
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 41
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 76
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 105
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 64
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 41
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 76
Składniki
Herbatniki zetrzyj lub pokrusz drobno przy pomocy wałka do ciasta. Wsyp je do miski i dodaj miękkie masło. Wszystkie zagnieć. Masę dociśnij do dna szerszego naczynia tak, aby powstała wyższa krawędź.
Utrzyj krem z miękkiego masła i cukru. Dodaj roztopioną czekoladę i likier kokosowy. Pod koniec ostrożnie wmieszaj dobrze ubitą śmietanę. Gładki krem rozsmaruj na podkładzie z ciastek i wygładź wierzch.
Wyjmij ananasa z puszki i odcedź krążki na sitku. Płatki kokosowe upraż na suchej patelni bez dodatku tłuszczu.
Pokrojone kawałki ananasa lekko wciśnij do nadzienia. Odstaw tort w chłodne miejsce. Przed podaniem posyp go płatkami kokosowymi i udekoruj wiórkami białej czekolady. Czas przygotowania: 40 minut
Cena porcji: ok. 6 zł. Kalorie: porcja 360 kcal.Źródło: Na żywo