Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kardamonowy jabłecznik"
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 259
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 259
Składniki
Ciasto: margarynę stop, ostudź. Obie przesiane mąki wymieszaj z cukrami, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj jajka i margarynę, wyrób. Uformuj kulę, włóż na godzinę do lodówki.
Masa: mus jabłkowy wymieszaj z mąką ziemniaczaną i przyprawami. 3 Połową ciasta wylep blachę (23 na 33 cm). Posyp bułką tartą. Włóż masę, wyrównaj. Przykryj resztą ciasta. Piecz godzinę w temp. 180°C .
Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 10, cena za porcję,1,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie