Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp piernikowy z owocami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27948
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27948
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Karpia spraw, wytnij filety. Oddziel mięso od skóry. Uważaj, by jej nie uszkodzić. Mięso ryby zmiksuj ze śmietaną. Masę przetrzyj. Przypraw solą i pieprzem. Jabłko i gruszkę oczyść, pokrój w kostkę.
Śliwki potnij na kawałeczki. Owoce podsmaż na połowie masła. Wymieszaj z orzechami. Przypraw miodem i przyprawą do piernika. Skórę karpia rozłóż na kawałku folii aluminiowej. Posmaruj mięsną masą, a następnie owocowym farszem.
Zwiń. Rulon owiń folią. Końce skręć, tak by całość przypominała duży cukierek. Gotuj 20 minut we wrzącej wodzie.
Ziemniaki obierz, ugotuj, przetrzyj. Wymieszaj z gorącym mlekiem i resztą masła. Piure przypraw przyprawą do piernika. Z masy uformuj małe kulki. Panieruj je w jajku i bułce tartej. Smaż 30 sekund w głębokim oleju. Podawaj do karpia. Udekoruj.Źródło: Tina