Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp piernikowy z owocami"
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 86
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2844
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 86
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2844
Składniki
Karpia spraw, wytnij filety. Oddziel mięso od skóry. Uważaj, by jej nie uszkodzić. Mięso ryby zmiksuj ze śmietaną. Masę przetrzyj. Przypraw solą i pieprzem. Jabłko i gruszkę oczyść, pokrój w kostkę.
Śliwki potnij na kawałeczki. Owoce podsmaż na połowie masła. Wymieszaj z orzechami. Przypraw miodem i przyprawą do piernika. Skórę karpia rozłóż na kawałku folii aluminiowej. Posmaruj mięsną masą, a następnie owocowym farszem.
Zwiń. Rulon owiń folią. Końce skręć, tak by całość przypominała duży cukierek. Gotuj 20 minut we wrzącej wodzie.
Ziemniaki obierz, ugotuj, przetrzyj. Wymieszaj z gorącym mlekiem i resztą masła. Piure przypraw przyprawą do piernika. Z masy uformuj małe kulki. Panieruj je w jajku i bułce tartej. Smaż 30 sekund w głębokim oleju. Podawaj do karpia. Udekoruj.Źródło: Tina