Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karpatka z mandarynką"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 74
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 29
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 94
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 74
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 29
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 94
Składniki
Wodę zagotuj z margaryną, cukrem i solą. Dodaj mąkę i na małym ogniu energicznie wymieszaj łyżką na szklistą masę.
Gdy masa przestygnie, dodawaj po jednym jajku, cały czas miksując. Ciasto podziel na dwie części.
Wyłóż je na dwie wysmarowane tłuszczem i wysypane mąką płaskie blaszki. Piecz około 30-35 min w 180°C na złocisty kolor.
Mandarynki wyłóż na sito i osącz. Kremówkę ubij z cukrem pudrem.
Na jednym placku rozprowadź 3/4 bitej śmietany.
Wyłóż na nią mandarynki, następnie resztę śmietany i przykryj drugim plackiem. Wierzch lekko oprósz cukrem pudrem.
ok. 65 minut
Porcja ok. 300 kcal
Koszt porcji ok. 1,10 zł
Przepis na ok. 12 porcjiŹródło: Kobieta i życie