Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kawowe torciki z kremem pomarańczowym"
Polecam.
Odsłon: 706
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 106
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 88
Polecam.
Odsłon: 706
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 106
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 88
Składniki
Jajka ubij z cukrem, aby powstała gęsta piana. Ostrożnie dodaj mąkę i kawę rozpuszczalną tak, aby piana nie opadła. Worek cukierniczy z gładką końcówką napełnij ciastem i na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciśnij kółeczka o średni- cy ok. 5 cm. Piecz je w nagrzanym piekarni- ku w temperaturze 180° C przez ok. 10-15 minut.
Żelatynę włóż do małej ilości wody, aby napęczniała. Następnie wciśnij ją, zalej małą ilością śmietany, podgrzej i rozpuść. Resztę śmietany ubij na sztywno. Dodaj jogurt z cukrem, żelatyną i skórką z pomarańczy. Wstaw do lodówki.
Worek cukierniczy z końcówką z gwiazdką napełnij kremem. Kiedy torciki wystygną, poprzekrawaj je w poprzek, napełnij kremem i cząstkami pomarańczy. Powierzchnię torcików poprósz cukrem.
Czas przygotowania: ok. 70 minut. Cena porcji: ok. 3,5 zł. Kalorie: porcja 213 kcal.Źródło: Na żywo