Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest szybki do przygotowania i można go zrobić, gdy tylko najdzie nas ochota. Jest smaczny, aromatyczny, miękki, nie sposób skończyć na jednym kawałku. Jego dużą zaletą jest to, że długo utrzymuje swoją świeżość.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 841
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 841
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem i wanilią na gładką masę. Ciągle miksując dolewać octu, a następnie po odrobinie oleju. Ubić białka na sztywną masę i delikatnie połączyć z masą. Dodawać -przesianą wcześniej- mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać mieszankę ulubionych- drobno posiekanych- suszonych owoców i orzechów i delikatnie wymieszać ciasto. Masę przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 175 stopni około 50 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wystudzić na kratce i posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.