Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny i dlugo zachowuje swiezosc;)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 58
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 73
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 147
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 58
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 73
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 147
Składniki
Tłuszcz (masło) ubić z cukrem, dodając po jednym jajku. Wmieszać mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia. Rodzynki włożyć do wrzącej wody na 5 minut, odsączyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Większe bakalie pokroić na mniejsze kawałki, obsypać je w mące, aby nie opadły w cieście podczas pieczenia. Całość włożyć do wysmarowanych lub lepiej wyłożonych papierem blaszek i upiec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku 160°C obieg powietrza, 50-60 minut.